Heeft u een afspraak?

Zwitsers zijn gek op plannen. Liefst maanden of jaren vooruit. Misschien komt het wel doordat ze niet van onzekerheden houden. De opzegtermijn van je huishuur is hier vaak 3 maanden of meer, de opzegtermijn van je baan kan makkelijk oplopen tot een half jaar.

Goed, je went eraan. Of toch niet? Vandaag ging Annina naar de fietsenmaker om haar elektrische fiets te laten nakijken. Ze fietste er speciaal voor naar Oftringen, naar een filiaal van de keten waar de fiets was gekocht. Quinten aankleden, in de aanhanger zetten en nog eventjes gebeld of de zaak wel open is. Geen gehoor. Dan maar hopen dat ze niet dicht zijn.

Prachtig, de winkel blijkt open te zijn. Maar op de vraag of de fiets nagekeken kan worden volgt een bits “Händ Sie ä Termin?” Heeft u een afspraak?

Heeft u het ooit zo zout gevreten? Een afspraak bij de fietsenmaker om je fiets te laten nakijken? Ik niet, zelfs na 10 jaar Zwitserland niet.

Maar er was geen ontkomen aan. Nee, zonder afspraak gaat helemaal niks. Nee, u kunt de fiets niet hier laten, u kumt m pas brengen op de dag van uw afspraak die u niet heeft.

Dat was dan de laatste fietstocht naar het – overigena foeilelijke – Oftringen. We gaan zoeken naar een atypische Zwitserse fietsenmaker die niet alleen op afspraak werkt…

Plaats een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: