Kunst om op te blazen

Een paar weken geleden was er een bommelding. In de avondspits werd een deel van de Berner binnenstad afgesloten omdat in een van de toegangstunnels van het station een verdacht pakketje werd gevonden. De Berner Kantonspolizei mocht spelen met hun Bombenroboter en brachten het pakketje gecontroleerd tot ontploffing. Het bleek loos alarm.
Vandaag werd bekend, wat het voor een pakketje was. Kunst. Jawel. Een student in het orienteringsjaar van de Schule für Gestaltung in Biel had het object (als het kunst is, wordt een pakketje ineens een object) bewust achtergelaten in het kader van een schoolopdracht om kunst in de openbare ruimte achter te laten. Het was “kneedmassa” die er inderdaad als een kneedbom uitzag. De betreffende student heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. Hij moet een goed verhaal hebben gehad, want hij wordt verder niet vervolgd.
Misschien moet de Schule für Gestaltung in Biel toch eens beter nadenken voordat het haar studenten artistiekerig in de openbare ruimte aan de slag zet?

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s