Uitnodiging: lezing door Eelco Keij over belangen van Nederlanders in het buitenland

Wanneer: Dinsdag 1 december 2015
Waar: Zürich, Biovision, Heinrichstrasse 147
Tijdstip: 18.00 – 20.30 uur
Toegang: Vrij
Aanmelden: elsjemoulijn@gmail.com

De circa 700.000 – 1,2 miljoen Nederlanders in het buitenland worden geconfronteerd met allerlei vragen – bijvoorbeeld over:

  • dubbele nationaliteitpaspoort_verlengen
  • Nederlands onderwijs in het buitenland
  • AOW-kwesties of
  • paspoortverlenging – maar ook met obstakels en beperkingen zoals
  • bij het aanvragen van een DigiD,
  • het openen of behouden van een bankrekening in Nederland of
  • het verkrijgen van consulaire hulp

In deze lezing in Zürich wordt onder meer aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

Dubbele nationaliteit: Vaak is onduidelijk wie wel en niet een dubbele nationaliteit mag hebben, laat staan waarom. Bent u een ouder met kinderen en wilt u weten wat de mogelijkheden voor hen zijn? Heeft u de Nederlandse nationaliteit verloren? De politieke achtergrond, de status quo en de plannen voor de (voorzienbare) toekomst worden besproken.

Kapitale Connecties: In het Manifest “Kapitale Connecties” (2014) wordt ingegaan op de economische meerwaarde van Nederlanders in het buitenland voor Nederland, en hoe andere West-Europese landen met hun burgers in het buitenland omgaan.

Oprichten van een “Nederlandse” Auslandschweizerorganisation (ASO): Er zal gepleit worden voor het oprichten van een belangenvereniging voor Nederlanders in het buitenland naar Zwitsers voorbeeld (ASO). Wat zullen de taken van deze nieuwe organisatie zijn, en hoe wordt de positie van de Nederlanders in het buitenland erdoor versterkt?

Deze politiek-neutrale lezing is vrij toegankelijk en bedoeld voor alle Nederlanders, die met bovenstaande punten in aanraking zouden kunnen komen.  Uiteraard is er ruim tijd voor vragen en discussie.

Eelco Keij
Mr. Eelco Keij, lid van D66, maar hier sprekend op persoonlijke titel en partijneutraal, komt sinds 2011 op voor de belangen van Nederlanders in het buitenland. In de afgelopen drie jaar sprak Eelco voor Nederlanders in o.a. Australië, Brazilië, Canada, de VS, Duitsland, Engeland, Denemarken, Oostenrijk, het VK en Spanje. Na 9 jaar in New York te hebben gewoond, is Eelco begin 2015 met zijn gezin naar Nederland verhuisd. Hij is werkzaam als fondsenwerver bij de Radboud Universiteit Nijmegen.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s