De trein naar München

Innsbruck Hauptbahnhof, even voor elf uur ’s avonds. We staan te wachten op de nachttrein naar onze vakantiebestemming Rome als we door twee vreemdelingen worden aangesproken. “Train Munich this?” Nee, sorry, deze gaat naar Rome.
Pas als ik beter kijk zie ik dat de jongemannen waarschijnlijk vluchtelingen zijn. Er staan er een stuk of vijftien op het perron. In de tunnel onder de perrons staan vrouwen met kinderen. De baby’s slapen in moeders armen.
“But this here?” Hij laat een enkeltje München zien. Nee, echt niet. This train goes to Rome. Italy.
“But there is train short fort 11”. De euro valt nu bij me. Onze trein komt om 22:58 aan. En komt inderdaad uit München. Waarschijnlijk hebben ze op de “Aankomststaat” gekeken en niet op de vertrekstaat.
Ik loop met ze naar de aankomst staat en wijs ze op de trein uit München en het woord “arrivals”, dan loop ik naar het papier met “departures” en zie wat ik al vreesde: geen trein naar München meer vanavond. Er is nog een stoptrein naar Kufstein, aan de grens, maar of we dat de vluchtelingen aan willen doen… We wijzen ze de treinen aan en leggen het hoe en wat uit. Gelukkig is het ticket twee weken geldig dus kunnen ze er ook morgen mee reizen.
Het verhaal over de trein van twee voor elf heeft de ronde gedaan want we worden nog vaker gevraagd naar de trein naar München. We kunnen niet meer doen dan het vriendelijk uitleggen en dan komt de trein naar Rome aan het perron. In Rome vergapen we ons aan de pracht en praal van de kerk en de Romeinen en vinden ons westerlingen maar rare jongens.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Grensperikelen, Kerk, Reisverslagen, Reizen, Reizen van en naar Zwitserland

2 Reacties op “De trein naar München

  1. Roland Bol

    Misschien herinner je je dat we op het station van Kemi, Finland stonden, op weg naar Rovaniemi. Op de vertrekstaten wilden we zien van welk spoor onze trein zou vertrekken. Er waren twee vertrekstaten: Helsingiin och Helsingisti. De ene is “naar Helsinki”, de andere “uit Helsinki”. Raden maar!

  2. Goed gedaan. Vreemde tegenstelling dan, al die rijke kunst en glim in Rome, hè?

    Verstuurd vanaf mijn iPhone: 🍀 Stefanie

    > Op 6 okt. 2015 om 06:34 heeft Zwitserlaan het volgende geschreven: > > >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s