Ook kanton Bern gaat op slot

Als u dacht dat de Verenigde Staten als enige regering diep in de financiële shit zit en hier in Zwitserland het geld aan de bomen geoeit, dan vergist u zich. Ook het kanton Bern heeft het financieel moeilijk. Zo moeilijk, dat tot eind 2013 alle niet-noodzakelijke uitgaven zijn opgeschort. Zo worden vacatures niet ingevuld tot en met december. Helaas voor alle schoolkinderen: het is niet zoals in Amerika, dat alle ambtenaren naar huis worden gestuurd. De leraren blijven aan het werk en de kinderen moeten gewoon naar school.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Bern, Politiek, Typisch Zwitsers

2 Reacties op “Ook kanton Bern gaat op slot

  1. Stefanie Laan Stoffels

    Zo’n financiële crisis houdt zich niet bezig met landsgrenzen. Kan de SBB niet een handje helpen? 🙂

  2. Roland Bol

    Uppsala zit ook in het rood. De afgelopen winter viel er annzienlijk meer sneeuw dan normaal, zodat de pot “wegen en verkeer” akelig leeg raakte. (Nee, het zout raakte niet op. Ze gebruiken hier geen zout, want dat werkt alleen rond het vriespunt.) In juni hadden ze bedacht op de straatverlichting te bezuinigen door elke derde lantarenpaal uit te laten*. Dat kan prima in juni, maar begin september werden de dagen korter en bleek het besluit letterlijk wat kortzichtig uit te vallen, dus het is nu weer teruggedraaid. En nu maar hopen dat het pas in januari gaat sneeuwen…

    * Nee – ze hoefden niet met een laddertje langs iedere derde paal om de lamp los te draaien. Iedere paal gebruikt twee fases van drie-fasenstroom, en door twee fases gelijk te laten lopen gaat eenderde van de lampen uit. Meestal was dat inderdaad om de derde paal, maar soms ook niet. En soms stond de derde paal juist op de kruising, of in een bocht. Het electriciteitsbedrijf vindt het over het algemeen ook niet zo geslaagd dat de fases ongelijk belast worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s