List en bedrog!

Zo rustig, vredig en kalm. Dat dachten ze in de tijd van Asterix en Obelix al over Zwitserland. En zelfs in die tijd was er al gedonder met de banken – Asterixlezers herinneren zich de scène in de kelder van bankier Zurix nog wel.
In deze moderne tijd is dat anders, zult u denken. Bovendien zijn Asterix en Obelix er niet en de Romeinen zitten daar waar ze horen: in Rome.
Toch werd Zwitserland gisteren opgeschrikt door een financieel schandaal midden in het heilige der heiligen van de Zwitserse nationale bank: de drukkerij. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen zijn er 1800 briefjes van duizend gejat. De inkt moet nog nat geweest zijn want er zat zelfs nog geen serienummer op de biljetten. Dat hebben de dieven er later bijgekriebeld en als leek zie je het verschil niet. Inmiddels zijn enkele tientallen biljetten opgedoken in Londen en een handvol hier ter plekke – maar u bent dus gewaarschuwd: laat u geen rommel in de handen stoppen door ongure types die lopen te leuren met duizendjes.
Ook op kleinere schaal slaat hier de diefstal toe. Net als Appie Heijn in Nederland heeft ook de Migros een actie met speelgoed-miniartikelen. Leuk voor Janneke, straks, dachten we dus we sparen driftig mee. Deze week zat er een bijzondere mini in een pak chocolade, beweerde de Migros. Thuisgekomen stelde Annina vast, dat het pak al door een mini-dief was opengemaakt. Mini eruit gehaald en pak terug in het schap gelegd zonder er zelfs maar een kruimel chocolade uit te snoepen!
Gelukkig heeft de Migros een fantastische klantenservice die zelden zeurt, zodat Janneke over een paar jaar toch chocolade kan verkopen in haar mini-Migros.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Banken, Eten en drinken, Typisch Zwitsers, Veiligheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s