Maffia eet brood!

vrij naar de berichtgeving van vandaag op www.nu.nl

De Europese keuringsdienst van waren waarschuwt dat de Italiaanse maffia steeds vaker brood zal gaan eten. Dat blijkt uit een rapport van de dienst over de georganiseerde misdaad.

“Over het algemeen hebben de toenemende controles op ons voedsel positieve ontwikkelingen tot gevolg gehad voor het dagelijks leven”, meent de keuringsdienst. “Het biedt een scala van kansen voor bedrijven en consumenten om gezonder te leven en veilig voedsel te eten, bijvoorbeeld witbrood, bruinbrood en volkorenbrood.”

De dienst stelt echter ook dat dezelfde kansen gelden voor de georganiseerde misdaad. Bijvoorbeeld de maffia kan door veilig en gezond te eten beter “winstgevende en illegale activiteiten” ontplooien. Omdat de kansen op voedselvergiftiging drastisch afnemen, is het risico om in openbare gelegenheden als ziekenhuizen te belanden klein. “Deze voordelen van brood zijn ongetwijfeld een aantrekkingskracht voor de Italiaanse maffia.”

De omvang van de broodconsumptie door criminelen is volgens de keuringsdienst niet duidelijk, maar toch waarschuwt de dienst voor een stijging van de misdaad doordat criminelen steeds gezonder en veiliger voedsel eten.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Internet

Een Reactie op “Maffia eet brood!

  1. Alleen brood? Vertel de maffia dan vooral niet dat de huidige trend is: ‘Ook minstens twee ons groente en twee stuks fruit per dag’.
    Bovendien is het héél gezond om noten en vooral peulvruchten te eten en alle dierlijke producten achterwege laten! (Eén keer raden hoe ik aan deze nuttige wijsheid kom!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s