Naar de wortels van Kakanië

Vandaag hadden de weergoden regen en niets dan regen op het programma gezet. We hadden aanvankelijk dan ook een pyjamadag bedacht. Maar vanmiddag konden we het toch niet laten. We maakten een uitstapje. Alleen al de reis met het openbaar vervoer toverde een glimlach op ons gezicht:

image

eindbestemming van dit voertuig was namelijk het grappige dorpje Scherz. Wij stapten een dorpje eerder uit, in Habsburg. Dat is geen grap, het bestaat echt en hier staat dan ook het overgrootvaderlijk kasteel van de K-und-K hoogheden die in een ver verleden K-K-nië oftewel Oostenrijk-Hongarije hebben geprobeerd te regeren èn van de aartsvijand van de betovergrootvader van onze eigen Trix. Voor een kasteel van een dergelijke familie was het eigenlijk een vrij eenvoudig optrekje. In de hoogtijdagen heeft de familie er wel wat gebouwtjes aan vastgeknoopt, maar dat is allemaal weer ingestort, zodat nu eigenlijk alleen de Middeleeuwse, oorspronkelijke versterkte woontoren er nog staat.

image

Er zit nu een restaurant in, maar je kunt het geheel ook op je gemak bekijken, en er is een kleine tentoonstelling over de hoogtijdagen van het pand. En omdat de Postauto AG het wel grappig vond om tussen Brugg, Habsburg en Scherz slechts een twee-uursdienst te laten rijden, liepen we terug naar Brugg, door de prachtig gekleurde bossen rondom het kasteel. Netjes op tijd voor de trein terug naar Olten.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Reisverslagen, Reizen, Reizen in Zwitserland, Wandelen

2 Reacties op “Naar de wortels van Kakanië

  1. Stefanie Laan Stoffels

    :”Grap”pig! 🙂
    Leuk dagje gehad dus! En aan de foto’s te zien waren de weergoden jullie uiteindelijk gunstig gezind!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s