Definitie gezocht: “Buitenlander”

In veel Zwitserse kantons is er een tekort aan politieagenten. En blijkbaar lukt het niet om voldoende nieuwe agenten aan te trekken onder de Zwitserse bewoners. Want men denkt er over na om het beroep van politieagent onder voorwaarden ook open te stellen voor buitenlanders. In sommige kantons (ja, ook de politie is per kanton georganiseerd, had u iets anders verwacht dan?) is dit al praktijk van alledag, maar in de meeste kantons niet. Ook in Aargau en Solothurn niet. Het Oltner Tagblatt hield vandaag dan ook straatinterviews om te kijken wat de gemiddelde Aargauer en Solothurner van dit idee vinden.

Natuurlijk waren de reacties verdeeld. Maar er was wel een heel vreemde reactie bij. Een meneer uit Dagmersellen vond, dat buitenlanders best politieagent mochten worden. Hij vond het  wel redelijk dat er nog wat aanvullende eisen werden gesteld. Zo was hij van mening, dat de buitenlander in kwestie wel eingebürgert moest zijn. Pardon? Als je bent eingebürgert, dan heb je de Zwitserse nationaliteit gekregen. Dan ben je per definitie geen buitenlander meer. Of heb ik het mis? Of… ja, dat zal het wezen. Dagmersellen is kanton Aargau. En ik woon in Solothurn. En natuurlijk is de definitie van “buitenlander” ook van kanton tot kanton verschillend. Kan iemand me misschien aan de Aargause definitie van “buitenlander” helpen?

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Bureaucratie, of de Strijd om de Paarse Krokodil, Dubbele nationaliteit, Grensperikelen, Olten, Politiek, Typisch Zwitsers, Veiligheid, Zwitserse bureaucratie

2 Reacties op “Definitie gezocht: “Buitenlander”

  1. Pingback: Definitie gezocht: “Buitenlander” | switzerland | Scoop.it

  2. Pingback: Definitie gezocht: “Buitenlander” - Switzerland | Switzerland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s