TwAnnina+

Gleis 5 staat in de steigers. Het huis krijgt een verfje, er zijn wat reparaties aan het onderdak nodig, en er komt een Photovoltaikanlage op het dak, zodat het huis straks meer stroom opwekt dan verbruikt. Dat lijkt allemaal heel wat, maar het is niet meer dan een dekmantel voor wat er werkelijk op Gleis 5 aan de hand is. Wij weten het al een tijdje. En hij of zij heeft er inmiddels ook al een behoorlijk aantal reisjes op zitten: Corsica, Amerika, of het allemaal maar niks is. Ik heb het natuurlijk over onze aanstaande gezinsuitbreiding!

Eind mei meldde moeder natuur via de kalender dat Annina misschien wel eens niet niet zwanger is. Tijd voor een testje. Alleen van de gebruiksaanwijzing van zo’n test word je al nerveus: drie minuten wachten totdat je misschien twee streepjes ziet. Of niet. En dat met mijn notoire ongeduld! De praktijk viel mee: binnen 10 seconden was er al overduidelijk een tweede streepje zichtbaar. Goeie test.

Voor de aanstaande pa (voor de aanstaande ma natuurlijk ook, maar dat moet ze u maar zelf vertellen) komen er dan negen merkwaardige maanden. Binnenin mams gebeurt van alles wat reuze spannend is, maar waar je niks over te vertellen hebt. Zo af en toe mag je mee naar het ziekenhuis, waar de dokter mooie plaatjes op een tv-scherm (Philips, dat doet je Zuidnederlandse hart dan toch goed) tovert.

image

Deze hierboven is van 12 juli. Hij of zij was er mooi voor gaan liggen. Gisteren waren we weer plaatjes kijken, maar toen lag-ie er niet zo fotogeniek bij. Eigenwijs. Zit in de genen van zowel pa als ma, dus dat klopt allemaal wel. Nog mooier, en ook “kloppend” maar minder goed te zien op een foto, was het eerste beeld. Vier luttele centimeters groot, maar je ziet het hartje al duidelijk slaan. Boemboem, boemboem. Een mirakel!

Veel meer dan plaatjes maken, pillen voorschrijven en do’s and don’ts uitleggen kan een arts trouwens ook niet. Het ligt allemaal in de handen van mama natuur (en in de buik van mama Annina) en die handelt naar eigen plan en goeddunken. Wat het mirakel nog eens onderstreept. De moderne tijd levert wel plaatjes, die je doodgewoon op je USB-stick mee naar huis krijgt om op Facebook te zetten en naar aanstaande grootouders en ooms te mailen, maar kan verder heel weinig uitrichten.

Voor de nieuwsgierigen onder u vast antwoord op de prangendste vragen:

 •  Moeder en kind maken het goed.
 • Vader trouwens ook, dat wordt nogal eens vergeten.
 • Eén dag voor mijn verjaardag.
 • Weten we niet, willen we ook niet weten, we laten ons verrassen.

“Wees vruchtbaar en word talrijk”, of “gaat heen en vermenigvuldigt u”. Niet alleen de Bijbel maar ook Darwin zag in, dat dat de kern van de zaak is. En dat is in de 21e eeuw niet anders. Geen bericht op Facebook lokt in korte tijd zo veel likes en reacties uit als een hint over aanstaande nieuwe aardbewoners. A propos Facebook:  de foto hierboven staat daar ook. En is nog niet verwijderd door de überpreutse Amerikaanse computers van Facebook, in tegenstelling tot een PSP-affiche waar Nederland 40 jaar na dato zijn schouders al lang niet meer over ophaalt. Wat raar is. Want hij of zij heeft echt nog geen kleertjes aan.

Advertenties

7 reacties

Opgeslagen onder TwAnnina+

7 Reacties op “TwAnnina+

 1. Desiree en jan

  van harte proficiat. Hopen dat alles net zo gemeerd loopt als de zwitserse spoorwegen.

 2. Jeroen en Anne-Marie

  Gefeliciteerd Twannina! En de + wil ik ook graag feliciteren: wat een fijn vooruitzicht om ter wereld te komen bij zo’n fijne pappa en mamma.

 3. marleen

  Aan Facebooken doe ik niet, dus een reactie van mij komt altijd wat later binnen dan de rest… Maar hier dan toch:
  Dit is wel heeeeel erg leuk nieuws! Van harte gefeliciteerd allebei!!!! Wat een leuke tijd! En wat een wonder, zo’n nieuw mensje dat groeit in je buik.

 4. Die heb ik dan toch mooi gemist op Facebook (sorry). In ieder geval van harte!! Onze tweede komt over exact 2 weken ter wereld (12 september).

  Neem aan dat je al hebt nagedacht over de nationaliteit van jullie kindje? Als dat de Nederlandse gaat worden, zal ik je tegen die tijd wel vertellen hoe of wat, maar maak jullie borst maar vast nat (of kies voor de Zwitserse nationaliteit, want dat is vast makkelijker te realiseren). Voor de Nederlandse moet je in ieder geval heel veel geduld hebben en ontzettend veel papieren overleggen cq invullen.

  Wanneer wordt jullie wondertje verwacht? Heel veel plezier en succes de rest van de zwangerschap en geniet er zoveel mogelijk van!!!

  Liefs,

  Merit

  • Met een CH mams en een NL paps heeft hij recht op alletwee. Geen zorgen, ik ken de Rijkswet op het Nederlanderschap op mijn duimpje en weet precies welke papieren ze hebben moeten bij Bureaucratische Zaken. Voordeel bij ons is dat een Zwitserse geboorteakte in internationaal formaat net effe makkelijker werkt dan een arabische… Die dubbele pas krijgt hij, al moet ik ‘m hoogstpersoonlijk bij Trix gaan halen!
   Het zou op 4-2-2013 zo ver moeten zijn.

 5. esther laan

  een paar dagen geen internet en dan mis je meteen een nieuwtje. Twan en Annina van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap. Groetjes uit het Noordhollandse land van je nichtje Esther

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s