De Grote Reis 17: Terug in Toronto

De volgende ochtend blijken we nog maar 167 minuten vertraging te hebben, zodat we net na het middaguur in Toronto aankomen. Daar wacht ons weer een Q. Deze keer voor het afhalen van de bagage. Het afleveren van de bagage gaat namelijk op zijn elf-en-dertigst. Drie mannetjes die bij een lift wachten op een karretje bagage, dat karretje dan naar een grote kast die aan twee kanten open is rijden, en het geheel daarop uitstallen. Na een klein uurtje is ook onze bagage gearriveerd.

Ik moet nu toch echt even mijn hart luchten over een van de grootste ergernissen aan Noord-Amerika: het fenomeen Queue. Ik herinner me uit mijn studietijd nog twee Engelstalige studentes die bij een bushalte in Nijmegen staan en tegen elkaar zeggen: “Don’t forget not to queue up”. Ze moeten beslist uit Canada of de Verenigde Staten afkomstig zijn geweest. Nog nooit heb ik in een vakantie zo vaak in de rij gestaan. In Vancouver staat men zelfs in de rij voor de bus – en dat bij een halte waar meerdere lijnen stoppen. Het is een ingewikkeld fenomeen, maar als de bus vertrokken is (met ons erin zonder dat we in de rij gestaan hebben – bloody tourists!) snappen we pas hoe het werkt. Als een bus aankomt, stappen de mensen voor die bus uit de queue en vormen een nieuwe queue voor het instappen. De oude queue sluit ondertussen netjes aan en queuet voor de volgende bus.

Queue voor trein 44 naar Ottawa

Queue voor trein 44 naar Ottawa

Natuurlijk sta je in de rij voor het stationsloket. Maar ook voor het instappen in de trein staan er – geordend per trein – netjes queues in de stationstunnel van Toronto Union Station. Ook voor de boot naar Toronto Island stonden lange rijen.
Queue voor de boot naar Toronto Island - part 1

Queue voor de boot naar Toronto Island – part 1

Zo lang, dat de queue niet eens op één foto paste en dat we verder ook besloten hebben om voor de eer van een tripje naar dit eiland feestelijk te bedanken.
Queue voor de boot naar Toronto Island part 2

Queue voor de boot naar Toronto Island – part 2

Het water vanaf het vasteland ziet er namelijk precies hetzelfde uit en je hoeft er niet voor in de rij te staan. Bovendien komen we zo onverwacht terecht in een optreden van het Torontose Mandoline-Orkest. Ze spelen voorwaar niet onverdienstelijk.

Mandoline-orkest

Mandoline-orkest


Als we toch in Toronto zijn, kunnen we ook wel even gaan kijken naar Cavalia. Dat is het best te beschrijven als een uit de hand gelopen circus met heel veel paarden. En aangezien ik in de echt verbonden ben met een paardenliefhebster, laten we dit niet aan onze neuzen voorbij gaan. Het geheel vindt, net als een circus, in een grote tent plaats. Ook hier zijn er veel acrobatische nummers, maar dan bij voorkeur in combinatie met een paard. En de clowns en de overige beesten zijn vervangen door paarden.

We eten all-you-can-eat bij de chinees. Tip van Luis en Simone – en inderdaad heerlijk gegeten.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Reisverslagen, Reizen

Een Reactie op “De Grote Reis 17: Terug in Toronto

  1. Neef Kees

    Leuk, die verslagen! Blijven schrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s