De Grote Reis 10: Powerlifting

Aangekomen in Seattle lopen we Chinatown, meteen achter het station, in. Daar eten we een hapje voordat we de busreis naar Vancouver aantreden. Ja, er gaat ook een trein, maar daar moeten we nog zes uur (of meer, Amtrak, u weet het inmiddels) op wachten.

De bus ziet er prima uit. De chauffeur doet zinnige dingen met onze kaartjes en staat er op dat alle bagage door hem wordt in- en uitgeladen. Dat kan geen kwaad, hij heeft zwaar overgewicht en zo raakt hij wat pondjes kwijt. Het duurt natuurlijk wel allemaal lang, en we gaan dan ook dik een kwartier later dan beloofd weg uit Seattle.

Daarna schiet het lekker op. Er is een hoge weg (highway) naar Vancouver en die gebruikt de chauffeur ook. Pas bij de douane gaat het langzaam. Om te beginnen moeten we – standaardprocedure – allemaal uitstappen en met onze eigen bagage door de douane. Natuurlijk staat de chauffeur ook hier erop, dat alleen hij bagage uit- en inlaadt. Je zou haast denken dat de hele grensbureaucratie is ingericht om deze man van zijn overtollige kilo’s af te helpen. Voor de zoveelste keer q’en we voordat we voor de zoveelste keer aan een noordamerikaan uitleggen wat we op zijn continent komen doen en waarom we van de ene naar de andere kant van de stippellijn willen. Een dik uur later heeft iedereen alle vragen juist beantwoord en gaan we verder.

In Vancouver stopt de bus netjes aan het Pacific Central Station. Daar moeten we overmorgen verder met de trein, dus we kunnen meteen kijken hoe dat er allemaal uitziet. Voor een grote stad als Vancouver is het een schattig stationnetje, laten we het daar maar op houden.

Het is even lastig om overzicht op het openbaar vervoer te krijgen. Er is er wel veel van, maar waar het vertrekt, hoe je kaartjes koopt en wanneer het rijdt is niet duidelijk. Alleen de Skytrain is meteen duidelijk. Deze deels in de lucht rijdende trein is de metro van Vancouver. Kaartautomaten met touchscreens, enigszins overzichtelijke systeemkaart van de Skytrain, de basics zijn aanwezig. We gaan naar “Downtown” om vandaaruit verder te gaan naar ons hotel in North Vancouver. Bij het overstappen is het dan wel een heel gedoe om de juiste bushalte te vinden. Er zijn zeker 7 bushaltes rondom het skytrainstation en er is nul bewegwijzering. Pas na twee keer vragen vinden we de juiste halte. De bus rijdt theoretisch in een kwartierdienst maar er lijkt er nu net een te zijn uitgevallen want we staan een half uur te wachten waarna er een nokvolle bus aankomt. Wij passen er met koffers en al toch nog bij. Dan gaat het door Stanley Park en over de grote Lion Bridge, en dan stappen we voor de deur bij het hotel uit. Dat dan weer wel.

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Reisverslagen, Reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s