De Grote Reis 4: Niagara Falls

Vandaag staat een uitstapje (het is immers maar 127 kilometer) naar de Niagarawatervallen op het programma. Maar eerst is het wachten op de koffers van Annina, die volgens een telefoontje van AA dan toch eindelijk lijken te zijn aangekomen. Na een eerste belofte “8 o’clock, first thing in the morning” volgt “tussen half 10 en half 12” en als we zeggen dat we niet zo lang willen wachten, kan dat probleemloos naar voren geschoven worden. Uiteindelijk arriveert het geheel om 9.57 uur en kunnen we op pad.

Niagara Pretpark

Niagara Pretpark

Niagara Falls maakt op ons vooral de indruk van een enorm pretpark. Huis-aan-huis zijn de meest bizarre attracties en winkels. Maar aan het eind van de straat zien we ze dan toch: de watervallen.

Niagara Falls

Niagara Falls

Ze zijn absoluut indrukwekkend. Er gaat 2833 kuub per seconde naar beneden, en dat is nauwelijks de helft van al het water: de rest wordt door de waterkrachtcentrales gebruikt.

Luis weet nog een leuk winkeltje tussen alle tourist traps. En voorwaar vinden we daar een leuk vestje voor Annina. Terug in Toronto praten we nog even na voordat we afscheid nemen van Simone. Maar voor eventjes, want over nog geen twee weken hopen we terug in Toronto te zijn.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Reisverslagen, Reizen

2 Reacties op “De Grote Reis 4: Niagara Falls

  1. Willem-Jan

    2833kuub per seconde… heb je ze 1-voor-1 geteld?

    • Er was een helder folderke dat dit voor ons had uitgerekend. Ik geef toe, geen wetenschappelijke houding van “check and double check”, maar he, we hebben vakantie! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s