De Grote Reis 3: Toronto

Luis en Simone hebben de verrichtingen – of beter, het gebrek daaraan – van AA op internet gevolgd en staan netjes op ons te wachten. En dat terwijl Luis al om 7 uur weer op moet. Ondanks de slaap is het weerzien hartelijk – maar we gaan toch maar snel naar bed.

De volgende ochtend brengen we ontbijtend, bijpratend en met-AA-bagageservice-telefonerend door. Aan het eind van de ochtend maken we kennis met het uitgebreide OV-netwerk van Toronto. Voor $10 mogen we er met zijn tweetjes een hele dag mee spelen. We brengen eerst een bezoek aan Simones werk: ze is nanny in een liberaal-orthodox joods gezin met 5 kinderen. Ondanks de sabbat (orthodox) zijn we van harte welkom (liberaal) om kennis te maken, wat te drinken en het huis te bekijken.

CN Tower

CN Tower

Later op de dag gaan we met de metro naar de stad. Doel: de 550 meter hoge CN-Tower. Er blijkt echter anderhalf uur wachttijd voor het ding te bestaan, wat misschien ook te maken heeft met het feit dat er net een honkbalwedstrijd in het naburige stadion is afgelopen.

Honkbal net voorbij...

Honkbal net voorbij

Dus halen we eerst kaartjes (ook daar: wachttijd) en gaan voor de bestijging eerst een hapje eten. Ook dat doen we midden in de stad. Buiten want het is meer dan 30 graden. Na het eten hoeven we wat minder lang te wachten bij de toren. Met de lift kunnen we tot 350 meter hoog en het uitzicht is inderdaad verbluffend. Op de lift terug moeten we alweer wachten en we komen dus pas laat thuis. Gauw naar bed!

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Reisverslagen, Reizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s