Hätt’s zvill Tüütschi?

Natalie Rickli is de rising star bij de extreemrechtse SVP. Ze is er een opvallende verschijning: jong, blond en vrouw – dat zie je niet vaak bij de SVP. Maar met die andere verpakking heb je het dan ook wel gehad. De inhoud is van hetzelfde dik-hout-zaagt-men-planken niveau als de grauwe, bejaarde partijstrateeg Blocher. Inmiddels is half Zwitserland en heel Duitsland over haar heen gevallen nadat ze met de woorden “Es hätt zvill Tüütschi” (er zijn teveel Duitsers) duidelijk stelling had genomen in de migratiediscussie die de SVP telkens weer op gang probeert te brengen.
Ze is ook net zo koppig en stronteigenwijs als haar partijstrateeg. Zelfs nu de hele wereld over haar heenvalt, er berichten komen van Duitsers die hun zomervakantie in Zwitserland annuleren vanwege de uitspraken van Frau Rickli, en de Duitsers zich van hun zwitservriendelijkste kant laten zien en een Zwitser als winnaar kiezen in de TV-castingshow Deutschland sucht den Superstar, volhardt Rickli in haar standpunt. “Einzelne Deutsche stören mich nicht, mich stört die Masse.” Ze voelt zich niet meer thuis als er alleen nog Duitse serveersters zijn en ze in de Zwitserse bergen alleen nog door Duitsers bediend wordt.

Volgens mijn ochtendblad vindt 60% van de “ondervraagden” het aantal Duitsers in Zwitserland geen probleem. Een zorgelijke score, want 36% is het min of meer eens met ons racistische blondje. Tja, als je van mening bent dat een bergwandelaar op de alm zijn welverdiende drankje beslist door een Zwitser gebracht moet krijgen, zit er voor Rickli en die 36% maar één ding op: houd op met zeuren, hang je politieke carrière aan de wilgen en laat je tot Serviertochter omscholen. Want ja, er moeten natuurlijk wel Zwitsers bereid zijn om dit werk van de Noorderburen over te nemen…

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder De SVP en racisme, Grensperikelen, Politiek, Typisch Zwitsers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s