Europese toestanden – update

Het is inmiddels duidelijk waardoor de chaos, gisteren, op de Zwitserse sporen rond Zürich werd veroorzaakt. Toen een trein zijn eindpunt in Zürich Altstetten bereikte, ging hij leeg verder naar station Wettingen. Leeg? Nee, één reiziger bood weerstand aan het verzoek om uit te stappen en bleef slapen. In Schlieren werd hij wakker, trok aan de noodrem, stapte uit en ging er vandoor. Daarbij stak hij drie drukke sporen over en werd daarbij niet pakweg door de aanstormende intercity Zürich-Bern overreden – het geluk is met de slaperige noodremtrekkers.

Ongeluk overkwam echter de trein: die kwam precies op een scheiding van twee bovenleidingssecties tot stilstand, veroorzaakte daardoor een fikse kortsluiting die ervoor zorgde dat de bovenleiding naar beneden kwam. Tot gisterenavond 10 uur waren drie van de vier sporen bij Schlieren afgesloten om de bovenleiding weer te kunnen repareren. De forensen rond Zürich zullen deze slaapkop massaal vervloekt hebben toen ze gisterenavond of vanochtend in hun gratis krantjes lazen wat de reden voor hun vertragingen van gisterenochtend was…

Advertenties

9 reacties

Opgeslagen onder Reizen, Reizen in Zwitserland

9 Reacties op “Europese toestanden – update

 1. Neef Marco

  Zo zie je maar wat 1 gek kan aanrichten. Zelfdodingen zijn ook van die gevallen, als is de directe impact dan vaak beperkt tot een paar uur (totdat NS de logistiek weer op orde heeft).

 2. Manuel

  Of… lekker sociaal van de rest dat ze die man niet even wakker gemaakt hebben bij het laatste station 😉

 3. Roland Bol

  Als het zo simpel is, dan lijkt me toch de bovenleidingkonstruktie niet zo best. Normaal zit er toch een “neutrale sectie” tussen twee secties?

  (OK – ik weet weinig van bovenleiding, wij rijden op stoom)

 4. Roland Bol

  Vandaag weer chaos in Nederland en Zweden.
  In Nederland: iets meer dan 10 cm. sneeuw.
  In Zweden: de bovenleiding kwam naar beneden precies ten zuiden van Stockholm C. Daar moet alle verkeer nu nog over twee sporen – er wordt gebouwd aan een tunnel voor het voorstadsverkeer.

 5. Roland Bol

  Heb je minister Schultz al aan de lijn gehad?
  Die gaat de hulp van Zwitserland inschakelen, meldt NRC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s