Sneeuw, sneeuw, sneeuw

Eindelijk. De Kerst is voorbij, de cadeaus uitgepakt, schone paps en schone mams op weg naar Bolzano. Hoogste tijd om naar Münster te gaan voor een heleboel sneeuwplezier. Vandaag vertrokken we dan eindelijk. Het lawinegevaar ter plaatse was verdwenen, de wegen waren weer begaanbaar, John en Christine waren met Johns leasebak bereid ons, zichzelf en een boel bagage te transporteren. De reis verliep zelfs heel voorspoedig. We werden slechts gehinderd door de stomstom die ons per se over de passtraten wilde laten rijden terwijl de auto op de trein handiger en sneller is. Zeker omdat we precies aankwamen toen de trein vrijwel vol was en op het punt van vertrek stond. Weliswaar wilde John per se naar de wc op het moment dat we de trein op moesten rijden, maar Christine stuurde de auto vakkundig de wagons op.

Een volgende blunder van de stomstom: het ding suggereerde, toen het eenmaal overtuigd was dat we niet over de passtraat wilden, “de veerboot op te rijden”. Christine hield het hoofd koel en zette niet meteen koers naar Hoek van Holland.

Aan de andere kant gekomen viel de hoeveelheid sneeuw aanvankelijk wat tegen, maar hoe dichter we bij Münster kwamen, hoe hoger de sneeuwmuren aan de zijkanten van de Kantonsstrasse werden.

In Münster lag er wat ons betreft precies genoeg sneeuw, maar Johns leasemaatschappij vond dat er te veel lag. Johns auto had wel winterbanden (hij had zelfs speciaal een vervangende auto gekregen “voor de wintersport”) en sneeuwkettingen, maar helaas was de auto niet geschikt voor sneeuwkettingen. Zodoende zaten we al snel muurvast in de sneeuw en konden voor- noch achteruit. Slechts dankzij een medelander (met auto met vierwielaandrijving, sleepkabel èn sneeuwkettingen) wisten we de bestemming te bereiken.

Inmiddels zijn we geïnstalleerd. Boodschappen gedaan (heel verstandig niet met de auto) en skipassen gekocht. Laat de sneeuw maar komen!

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Per auto, Reisverslagen, Reizen, Reizen in Zwitserland

2 Reacties op “Sneeuw, sneeuw, sneeuw

 1. Stefanie Laan Stoffels

  Dankzij een koelbloedige Christine en een hulpvaardige kerstengel op je pad, zijn jullie goed in Münster aangekomen.
  Wees voorzichtig en geniet!!!!
  PS
  Mag John nu eindelijk plassen?

 2. Jan Laan

  Luitjes,
  Een gedicht:

  glij
  glij maar
  glij uit (aan het eind van de piste)
  glij niet uit
  ‘glij’, maar niet ‘uit’

  Veel plezier en bidt de weergoden dat er nog wat sneeuw overblijft voor
  over ruim een maand.

  Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s