Wat is meer waard: een Griekse staatsobligatie of een uitspraak van de VVD?

Minister Donner heeft de discussie in de Tweede Kamer over de dubbele nationaliteit overleefd. Dat meldt de Volkskrant. Hoewel de VVD de afgelopen weken duidelijk heeft laten weten dat ze het eigenlijk helemaal niet eens zijn met Donners plannen om de dubbele nationaliteit aan banden te leggen, gedroegen de VVD-kamerleden zich vandaag als knikengeltjes in een kerststal. De motie die minister Donner tot de orde moest roepen, werd naar verwachting niet gesteund door PVV, CDA en SGP, maar ook de VVD stemde tegen en daarmee was de meerderheid die Donners plannen moest afserveren ineens een minderheid geworden.

De VVD beargumenteert haar stemgedrag nogal bureaucratisch: Men heeft tegen de motie heeft gestemd omdat het wetsvoorstel nog bij de Raad van State ligt en men geen moties steunt die betrekking hebben op nog niet bij de kamer ingediende wetsvoorstellen.

Tot nu toe is de inhoudelijke steun van de VVD dus net zo waardeloos is als een Griekse staatsobligatie. Pas bij de daadwerkelijke behandeling van het wetsvoorstel gaan we zien wat een belofte van de VVD waard is. Hebben ze voldoende ruggegraat om voor de inhoud te gaan, of blijven het knikengeltjes die hun eigen regering niet af durven te vallen?

Tot die tijd blijft het belangrijk om druk op de liberale ketel te houden. Petitie nog niet getekend? De hoogste tijd! Al 17.012 mensen gingen u voor!

 

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Bureaucratie, of de Strijd om de Paarse Krokodil, Dubbele nationaliteit, Grensperikelen, Nederlandse bureaucratie, Nederlandse verkiezingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s