Toch geen McZottel

En de storm-in-een-glas-water is alweer gaan liggen: Zottel is terecht. Hij is niet hallal geslacht, en ook is er geen McZottel van het dier gemaakt. Hij is in de Zürichse wijk Witikon gevonden, vastgebonden aan een boom, met zwarte verf besmeurd. Van de “ontvoerders” (if any – het kan ook heel goed een ordinaire PR-stunt van de SVP zijn geweest) geen spoor.

De SVP is opgelucht, en alles wat zich in Zürich bekendgeeft als dierenarts, -pension, -verzorger of -liefhebber heeft zich over het arme beestje ontfermd. Volgens de eigenaar heeft Zottel nu rust nodig.

En voor het eerst in de geschiedenis van Zwitserland zijn de SVP en de Tierpartei het met elkaar over iets eens: arm beest! Hoe een geit verzoenend kan werken (!?)

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder De SVP en racisme, Politiek, Typisch Zwitsers

3 Reacties op “Toch geen McZottel

 1. Stefanie Laan Stoffels

  Jaha… toch heeft de SVP nu wèl een soort martelaar, al is geitje-lief er gelukkig goed vanaf gekomen…….

  • Alleen een martelaar in eigen kring (en bij de partij voor de dieren, maar ik moet de eerste kiezer nog tegenkomen die op grond van dit incident SVP in plaats van Dierenpartij kiest). Er wordt openlijk gespeculeerd dat e.e.a. een PR-stunt van de SVP is.
   In Zwitserland staan zowel extreemrechts als extreemlinks bekend om hun soms buitensporig onbeschofte methoden. Die van de SVP hebben we vorige maand bij ons in de kerk mogen aanhoren, een voorbeeld uit de linkse hoek is de vakbond UNIA die bij een meningsverschil met de SBB – waar UNIA wat mij betreft inhoudelijk het gelijk aan haar kant heeft – foldertjes uitdeelt met het mobiele telefoonnummer van de hoogste chef van de SBB en de oproep om deze man eens goed de waarheid te zeggen.

   • Stefanie Laan Stoffels

    Hopelijk heeft jullie baas meerdere mobieltjes en kan hij de telefoon met het bekend gemaakte nummer in de wasmachine stoppen? In deze ben ik ervaringsdeskundige! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s