Eh, hulp?

Denk je lekker rustig in Zwitserland te wonen, geen zorgen over treinen die te laat komen of de veiligheid op straat – krijg je dit! De Standaard meldt dat Zwitserland niet meer het veiligste land van Europa is! En ze zeggen het zelf, wat het bericht is gebaseerd op een onderzoek van de Universiteit van Bern. En het was onmiskenbaar een studie uit Bern, want het onderzoek heeft vijf jaar geduurd (2006-2010).

Op het vlak van inbraken, geweld en bedreigingen, heeft Zwitserland nu het Europees gemiddelde bereikt, terwijl het land in 1988 de laagste criminaliteitsgraad van Europa kende. De stijging is deels te wijten aan de georganiseerde misdaad. Steeds meer buitenlandse bendes nemen Zwitserland in het vizier. Volgens professor Killias komt dat onder andere omdat de Zwitserse wetten en strafprocedures minder repressief zijn in vergelijking met andere landen.

Nou, dan moeten we voortaan zorgen dat we niet vergeten onze fietsen op slot te zetten en kijken of we wel goed hebben afgesloten voordat we gaan slapen… Gelukkig zijn de treinen in Zwitserland nog steeds de stiptste van Europa.

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Typisch Zwitsers, Veiligheid

6 Reacties op “Eh, hulp?

 1. Manuel

  Aangezien uit onderzoek blijkt dat het in Zwitserland niet meer veilig is, kan gesteld worden dat ditzelfde onderzoek niet in een veilige neutrale omgeving is uitgevoerd. De uitslag wordt hiermee ontkracht, waardoor het onderzoek direct weer waarde krijgt en zichzelf vervolgens weer volkomen onbetrouwbaar maakt… Conclusie: de veiligheid in Zwitserland fluctueert sterk. (Nu snap ik ineens waarom er zoveel bergen en dalen in Zwitserland zijn. Het is heel karakteristiek landschap. )

  • Stefanie Laan Stoffels

   Gut…. enne….. moet je je fiets in Zwitserland dan bijvoorbeeld om de andere dag op slot zetten? En hoe zit dat met het afsluiten van Gleis 5?
   Maar even aan professor Killias vragen? Of is die man nou juist onbetrouwbaar? 🙂 🙂

   • Afsluiten van fietsen en Gleis 5 zijn we in de eerste tijd dat we in Olten woonden, nogal eens vergeten :s zonder dat er overigens fietsen gejat of zaken uit ons huis ontvreemd werden.

 2. Jan Laan

  Wat niet is kan komen, Twan.
  Jepa.

 3. Marco

  Helaas nergens te vinden waar we dan wel naartoe moeten. Noorwegen? Da’s ook een soort Zwitserland maar met veel minder treinen 🙂

 4. Gerrit

  Wat een naam ook: kill-ias. Zeker een Zwitser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s