Paaseieren zoeken, of toch wat anders?

Een normaal mens zoekt met Pasen paaseieren. Dat gaat ook hier in Zwitserland uitstekend. Zo heeft de firma Migros (zeg maar de Zwitserse Albert Heijn) door het hele land een aantal reuzepaaseieren neergezet met natuurlijk een eierzoekwedstrijd. Maar de politie gaat dit weekend waarschijnlijk heel wat anders zoeken: overtreders van het Grillierverbot.

Behalve misschien de Australiërs en de Amerikanen ken ik geen volk ter wereld dat zo gek is op verbrand vlees als de Zwitsers. Vuurtje stoken is hier niet verboden en op veel plekken in de bossen zijn er zelfs speciale vuurplaatsen aangelegd. De echte Zwitser dineert op 1 augustus, de nationale feestdag en tevens verjaardag van Zwitserland, met zelfverbrande cervelat (de Zwitserse worst bij uitstek).

Met de Paasdagen en het bijbehorende zeer zonnige Paasweerbericht voor de deur zou je je dan ook geen gelukkiger volk kunnen voorstellen dan de Zwitsers. Op naar de bossen en heerlijk grillieren (bbq’en dus). Helaas gooit juist het weer roet (sic!) in het eten. Want het is de laatste weken zo vreselijk droog geweest dat veel kantons een vuurverbod hebben afgekondigd, met name in de bossen. Grote teleurstelling bij de Grillierers! En niet overal kan het verbod op begrip rekenen – op Internet roepen veel stoere Grillierers dat ze zich niet laten betuttelen en gewoon lekker hun cervelats gaan verbranden, verbod of niet.

Ik denk dan ook, dat de Kantonspolizei het dit weekend druk gaat krijgen. Niet met het zoeken van eieren, maar met het zoeken van Schwarzgrillierers.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Eten en drinken, Typisch Zwitsers

2 Reacties op “Paaseieren zoeken, of toch wat anders?

 1. Johan

  Je bent natuurlijk driftig Zwitser aan te worden, maar wat doet een Nederlander in Olten op Koninginnedag?

  • Uiteraard steken we de Nederlandse vlag uit (net zoals we op 1 augustus netjes de Zwitserse uitsteken). En verder zijn we een groot deel van de dag in Luzern met ons koor voor twee optredens. Tenue is weliswaar zwart, maar met naar keuze groene of oranje accenten (vraag me niet waarom). En men heeft al begrepen dat ik een voorkeur voor de oranje accenten heb 😛

   Bovendien heb ik een oranje T-shirt voor de momenten dat we niet optreden en gaan we waarschijnlijk ook nog wel een kijkje nemen in de Pickwick Pub, waar de Nederlandse inwoners van Luzern en omgeving Koninginnedag vieren.

   ’s Avonds dan weer op tijd thuis om de vlag netjes voor donker binnen te halen.

   (enne: ook al kan ik over pakweg drieëneenhalf jaar misschien Zwitser worden – dat wil niet zeggen dat ik geen Nederlander blijf. Nederland doet ontzettend burgerlijk over dubbele nationaliteiten, maar “getrouwd zijn met een Zwitserse” is een van de weinige mogelijkheden om als Nederlander de Zwitserse nationaliteit aan te nemen zonder de Nederlandse te moeten inleveren).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s