God en de duivel op één avond!

Nauwelijks hebben we de EU verlaten, of men weet ons in Zwitserland weer te vinden. Gisterenavond was het twee keer prijs.

Eerst de deurbel. Op de stoep staan twee mannen-in-pak die vragen of ik belangstelling voor het Geloof heb. Ja, dat heb ik wel, maar helaas ben ik al bekeerd en wel tot een ander merk. Tot volle tevredenheid, geen behoefte om te switchen. Keurige heren: ze antwoorden dat ze daar respect voor hebben en wensen mij nog een prettige avond. Insgelijks!

Daarna de telefoon. Ik ben ergens anders in huis en Annina neemt op en voert het gesprek. Later vertelt ze, dat dit wel een heel merkwaardig telefoontje was. De SVP vraagt of we misschien belangstelling hebben voor een proefabonnement van 4 nummers op hun propagandamateriaal… ze heeft nog net niet geantwoord dat ze met een natuurlijke vijand van de SVP getrouwd is. Natuurlijk heeft ze het abonnement beleefd doch beslist geweigerd. Zelfs de opmerking “maar het is toch ook altijd goed om kennis te nemen van andere politieke meningen” kon haar niet overtuigen.

Kortom, op één avond bezoek van zowel God als de duivel. God is in elk geval nog beleefd, komt persoonlijk langs en heeft respect voor verschillende opvattingen. De duivel neemt de telefoon en probeert je zelfs na een weigering nog over te halen.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder De SVP en racisme, Politiek, Typisch Zwitsers

5 Reacties op “God en de duivel op één avond!

 1. Jan Laan

  Stuur God eens langs bij de SVP.
  Jepa

 2. Neef Marco

  Nog geen roep-me-niet-aan register in Zwitserland?

  • Jawel, en daar staan we ook geregistreerd.
   Maar de SVP verschuilt zich achter het excuus dat het hier niet om Werbung gaat maar om informatievoorziening. Dat doen ze met hun huis-aan-huis-foldertjes ook, het staat altijd op de voorkant vermeld. En de foldertjes zijn soms zelfs nuttig. Annina gebruikt sommige grafieken uit de foldertjes in haar klas als voorbeelden van how to lie with statistics. Of de SVP dat leuk vindt, weten we niet, maar wat ons betreft valt dat ook onder informatievoorziening.

 3. Stefanie

  Beleefd aan de deur of minder beleefd via de telefoon, ik zou tòch God èn duivel in de gaten houden 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s