Een weekje aan zee

Annina en ik zijn een dikke week in Nederland. De weekenden hebben we “geboekt” met familiebezoek en een reünie van mijn universiteit, maar de midweek hebben we grotendeels voor ons tweetjes. En wat doe je dan? Je boekt natuurlijk een huisje aan zee. Het huisje werd uiteindelijk een ruime hotelkamer bij Center Parks. Nog steeds met trekjes van een huisje (een “kitchenette” compleet met serviesgoed, theedoek en keukenhanddoek), maar ook duidelijke hotelkenmerken (opgemaakte bedden).

Een hoogtepunt is: Zeezicht! Zelfs vanuit bed kun je de zee zien. Helemaal geweldig, we hebben al van de zonsondergangen mogen genieten.

We brengen de dagen in prettige rust door: ’s morgens ontbijten.

De Duitstaligen zijn gewend ook yoghurt bij het ontbijt te hebben, en hebben daar blijkbaar ooit om gevraagd, want het ontbijt beschikt over een vrij compleet toetjesbuffet. Men moet gedacht hebben: als ze yoghurt willen, willen ze vast ook vla. En de klant is duidelijk koning. Een beetje vreemd, maar wel lekker, moet ik zeggen.

’s Middags een stukje langs het strand lopen of luieren (voor Annina: zwemmen, en ik stel vast dat zwemmen een stuk minder vervelend is als je vrouw het goed kunt en je graag op sleeptouw neemt zodat je niet zelf hoeft te gaan knoeien met arm- en beenslagen) in het zwemparadijs. Zo af en toe doen we een boodschapje.

Wat niet onvermeld mag blijven, is ons avondeten. Redelijk toevallig kwamen we maandag terecht in Breeze by Walter. Buiten staat een sandwichbord Driegangenmenu 29,50 maar dat wekt een compleet verkeerde indruk. Ja, je krijgt een driegangenmenu voor 29,50, dat klopt, maar de kwaliteit van dat driegangenmenu is ongekend. Het is werkelijk lang geleden dat we zo bijzonder lekker gegeten hebben. Alles vers, alles zelfgemaakt, alles past bij elkaar. Eten wat je niet verwacht in een plaats als Zandvoort. Zo lekker, dat we woensdag nog een keer terug zijn gegaan om nog een keertje te genieten.

Vandaag was het dan uit met luieren rondom Zandvoort: een bezoekje aan vrienden in Groningen stond op het programma. We hebben heerlijk gegeten, gezellig bijgekletst en bovendien een vakkundige rondleiding door de stad gekregen. Ooit geweten dat Groningen zo’n mooi haventje heeft? Wij wisten het niet, maar nu weten we dus beter.

Verbazend blijven telkens de enorme ups en downs van de spoorwegen. Zandvoort – Amsterdam: een aftandse dubbeldekker, een medereiziger die zotezien niet in de trein reist maar er woont, conducteur die zich bij de machinist verstopt. Amsterdam: een wisselstoring richting Amersfoort, dus hollen naar de trein naar Nijmegen. Daar blijkt de conducteur zijn rol als gezicht van het bedrijf naar de klant perfect te vervullen. Hij komt langs, levert links en rechts informatie over aansluitingen en vertreksporen, roept om, ook als we op de stoptreinsporen terechtkomen vanwege een sukkelende goederentrein bij Abcoude, meldt hoe het zit en wanneer we weer harder moeten gaan rijden, en uiteindelijk ook dat we 9 minuten te laat in Utrecht komen. We zien ook hoe netjes de koplopers zijn verbouwd, en zelfs over gratis internet beschikken (dat hebben we zelfs in Zwitserland niet) dat prima functioneert (ik tik deze blog nu ook in de trein). Jammer dan weer, dat ook de volgende trein naar Groningen vlak voor het binnenrijden van Zwolle klem komt te zitten achter een sukkelende goederentrein.

Kortom: de puntjes op de i (het gratis internet, de netjes verbouwde koploper en geld-terug-bij-vertraging) zijn wel in orde, de i zelf valt soms nogal tegen (sommige conducteurs die bij de machinist onderduiken, kapotte wissels).

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Reisverslagen, Reizen

Een Reactie op “Een weekje aan zee

  1. Stefanie

    Enne… hoe was het op de heenreis naar Zandvoort, om met die snelle jongen te gaan vanuit Breda?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s