En toch is het een Post-bank

De Postbank heeft zich, alweer een tijdje geleden, opgeheven om op te gaan in de ING. Maar toch kun je nog heel goed merken dat het een Postbank is. We krijgen namelijk geregeld Post van ze. En dan heb ik het niet over de bekende bankafschriften, maar over Overbodige Post, ook wel Oud Papier genaamd.

Een tijdje geleden meldde ik al dat de Postbank ING hopeloos in de war was geraakt van ons toch zo gezellige binationale huwelijk: we werden voor alle zekerheid uitgenodigd nog eens ons snuitwerk op een Postbank ING-kantoor te laten zien zodat de belasting echt zou geloven dat wij het waren – anders zou de rekening worden geblokkeerd. Een telefoontje van Annina hielp aan het licht te brengen dat de Postbank ING inderdaad de weg kwijt was: niets aan de hand, langskomen niet nodig en zeker niet voor 11 november.

Opgelost, zou je zeggen.

Maar de Postbank ING heet(te) niet voor niets Postbank. Dus kregen we vandaag weer een brief van de Postbank ING. We waren vast en zeker helemaal vergeten ons nog eens te laten registreren enzo. Maar geen nood, ze herinneren ons er graag nog eens aan. En dan weer hetzelfde verhaal als de volgende keer.

Opnieuw zette Annina haar telefoneerkwaliteiten in. De eerste keer tevergeefs – maar dat lag aan de telefooncentrale van de Postbank ING, die het zinnig vond het telefoongesprek al 15 seconden na aanvang zonder verdere instemming van de telefonerende partijen af te breken. Maar de tweede keer ging het beter. “Oei, even de gegevens erbij halen hoor…” en een paar tellen later werden we gerustgesteld: “Niets aan de hand, u kunt de brief als niet verzonden beschouwen.”

Waarop de briljante wedervraag van Annina komt: “Maar wat kunnen we dan doen om geen brieven meer van u te krijgen?”

Daar had de mevrouw ook niet echt een idee over, maar ze bezweerde dat de hele brievenset nu verstuurd was en dat ze niet verder gingen met brievensturen.

Dat hopen we dan maar. En we hopen ook dat al dan niet het blokkeren van rekeningen een klusje voor het callcenter van de Postbank ING wordt, en niet voor de zinlozebrievenverstuurmachine van ze.

En natuurijk heeft Nederland weer een punt gescoord in de blijkbaar nog steeds voortdurende Strijd om de Paarse Krokodil.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Die Paarse Krokodil heeft het eeuwige leven. Het zou dan ook jammer zijn, wanneer een instantie er een gaatje in wist te prikken. Dan zou namelijk blijken, dat het allemaal (gebakken) lucht is.

Plaats een reactie